Status porudžbine x
Odjavi se

070 310 399070 310 399

X
Trebate li pomoc?
Ovdje vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Prečnik
Reifen Finden
Pročitajte vrijednosti na trenutnoj gumi 

Podaci o vozilu
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip:
Serija / verzija:

Zip Code

or

City

Naše prednosti

Ljetne gume – zagarantovano dobro prianjanje!

Ljetne gume – zagarantovano dobro prianjanje !

Između aprila i oktobra, ljetne gume su najbolji i pravi izbor za opremanje vozila . Čak i na suvim putevima i u umjerenim vremenskim uslovima, vaše gume moraju da zadovolje visoke zahtjeve i standarde u pogledu sigurnosti u svakom trenutku.

Prava smjesa za ljeto

Gumena smjesa ljetnih guma je manje elastična u odnosu zimske gume – posebno na višim temperaturama. Stoga su otpor kotrljanja i habanje niži pri čemu se povećava udobnost u vožnji sa nižim nivoima buke. Pored toga, ljetne gume postižu bolje rezultate kada je u pitanju kilometraža i stabilnost upravljanja. Još jedna korist od ljetnih guma je da smanjuju potrošnju goriva.

Optimalni spektar performansi sa ljetnim gumama

Ljetne gume se razvijaju kao univerzalne za jedinstvene vremenske uslove tokom ljetnih mjeseci. Ove gume su namjenjene za vožnju na suvim i mokrim/klizavim – putevima, a naročito na višim temperaturama. Da bi se optimalno prilagodile ovakvim uslovima, ljetnje gume imaju:

  • rebra,
  • šipke gazećeg sloja i
  • žljebove
  • pružajući optimalni spektar performansi za ljetne uslove. Sve informacije o određenoj ljetnoj gumi se mogu naći na njenom bočnom zidu - kao što su indeks opterećenja, prečnik naplatka, odnos dimenzija i širina.

    Cijene uključuju PDV i dostavu unutar Bosne i Hercegovine.