Status porudžbine x
Odjavi se

070 310 399070 310 399

X
Trebate li pomoc?
Ovdje vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Prečnik
Reifen Finden
Pročitajte vrijednosti na trenutnoj gumi 

Podaci o vozilu
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip:
Serija / verzija:

Zip Code

or

City

Naše prednosti

Zimske gume - za bezbjednu vožnju po ledu i snijegu !

Zimske gume – za bezbjednu vožnju po ledu i snijegu !

Vrijeme i stanje na putevima zimi se mogu promijeniti prilično naglo. Zimske gume nude konzistentno visok stepen sigurnosti kada je suvo, kada su temperature niske i kada su ulice zaleđene i zavejane snijegom. Oznakom M + S (takođe : M & S ili MS ) se obilježavaju zimske gume i cjelogodišnje gume pogodne za zimu. Neke M + S gume dodatno imaju pahuljicu koja simbolizuje visok standard kvaliteta.

Važnost gumene smjese

Naravno, bitno je da zimske gume imaju dobro prianjanje na putevima pokrivenim ledom i snijegom. Da bi garantovale pouzdano prianjanje pri niskim temperaturama, zimske gume su proizvedene korišćenjem posebne gumene smjese koja je otporna na niske temperature. Tako se savršeno mogu prilagoditi zimskim uslovima vožnje.

Odgovarajuća šara za zimu

Zimske gume imaju široke kanale gazećeg sloja i dodatna rebra. Rebra se tokom vožnje otvaraju i zatvaraju, obezbjeđujući da se vožnja i snaga kočenja optimalno prenose na put. To dovodi do stabilnosti i pouzdanog prianjanja čak i pod teškim uslovima.

Sigurni od rizika proklizavanja zimi

Posebno zimi, postoji stalna opasnost da voda prekriva kolovoz što dovodi do akvaplaninga. Nudeći dobra svojstva potiskivanja vode, zimske gume smanjuju rizik od akvaplaninga i omogućavaju vozačima maksimalnu kontrolu nad vozilom pod svim okolnostima.

Putovanje u inostranstvo: Obratite pažnju na zakonske propise

Prije polaska na put u inostranstvo automobilom, uvijek provjerite zakonske propise za zimske gume kada su uslovi na putevima zimski. Ako ne postoji zakonski definisan vremenski okvir za obavezne zimske gume, kao pravilo, stručnjaci preporučuju vožnju sa M + S gumama izmedju oktobra i aprila.

Cijene uključuju PDV i dostavu unutar Bosne i Hercegovine.