Payment Banner

Zimske gume - za bezbjednu vožnju po ledu i snijegu !Marka:
Model:
Motor:
Verzija:

To je do gumene smese

Zimske gume – za bezbjednu vožnju po ledu i snijegu !

Vrijeme i stanje na putevima zimi se mogu promijeniti prilično naglo. Zimske gume nude konzistentno visok stepen sigurnosti kada je suvo, kada su temperature niske i kada su ulice zaleđene i zavejane snijegom. Oznakom M + S (takođe : M & S ili MS ) se obilježavaju zimske gume i cjelogodišnje gume pogodne za zimu. Neke M + S gume dodatno imaju pahuljicu koja simbolizuje visok standard kvaliteta.

Važnost gumene smjese

Naravno, bitno je da zimske gume imaju dobro prianjanje na putevima pokrivenim ledom i snijegom. Da bi garantovale pouzdano prianjanje pri niskim temperaturama, zimske gume su proizvedene korišćenjem posebne gumene smjese koja je otporna na niske temperature. Tako se savršeno mogu prilagoditi zimskim uslovima vožnje.

Odgovarajuća šara za zimu

Zimske gume imaju široke kanale gazećeg sloja i dodatna rebra. Rebra se tokom vožnje otvaraju i zatvaraju, obezbjeđujući da se vožnja i snaga kočenja optimalno prenose na put. To dovodi do stabilnosti i pouzdanog prianjanja čak i pod teškim uslovima.

Sigurni od rizika proklizavanja zimi

Posebno zimi, postoji stalna opasnost da voda prekriva kolovoz što dovodi do akvaplaninga. Nudeći dobra svojstva potiskivanja vode, zimske gume smanjuju rizik od akvaplaninga i omogućavaju vozačima maksimalnu kontrolu nad vozilom pod svim okolnostima.

Putovanje u inostranstvo: Obratite pažnju na zakonske propise

Prije polaska na put u inostranstvo automobilom, uvijek provjerite zakonske propise za zimske gume kada su uslovi na putevima zimski. Ako ne postoji zakonski definisan vremenski okvir za obavezne zimske gume, kao pravilo, stručnjaci preporučuju vožnju sa M + S gumama izmedju oktobra i aprila.

Naša montaža
Vaše gume!

Izaberite jednog od
naših partnera
u Vašoj blizini.:

*Besplatna dostava za naručene dvije ili više guma ( uključen PDV )
**Osim kompletnih točkova

Brži + udobniji servis

 

  • Naručivanje on-line 24 sata
  • Isporuka od 7 - 10 radnih dana
  • Isporuka na željenu adresu, ili na jedan od naših ovlašćenih servisera kojih je preko 100 montiraće Vaše gume.