Koristimo cookies. Korišćenjem ove web stranice slažete se sa njihovom upotrebom.
OK
Status porudžbine x
Odjavi se

070 310 399070 310 399

Često postavljana pitanja

Koji kriterijumi ocjenjuju oznaku EU naljepnice na gumi?

Oznaka EU naljepnica za gume sastoji se od tri komponente:

- otpor pri kotrljanju (ušteda goriva):
Simbol je skraćenica za benzinsku pumpu, što je manje pružanje otpora pri kotrljanju, manja je potrebna energija, pa je i manja potrošnja goriva. Ocjena se izražava u klasama od A" do "G", gdje se ne stiže do klase "D".

- držanje na mokroj podlozi
vaj simbol ukazuje na prijanjanje gume za tlo pri mokroj podlozi.Mokro prianjanje je ključni faktor kada su u pitanju sigurnosne performanse gume. Ogromni su efekti držanja na mokroj podlozi u bezbjednosti saobraćaja, jer gume sa odličnim prianjanjem na mokorj površini značajno skraćuju put kočenja. Što je kraći put kočenja, to je bolja klasa. Ocjena se izražava u klasama od A" do "G", gdje se ne stiže do klase "D".
- emisija buke Simbol zvučnika stoji zbog emisije buke, koji proizvodi guma, kada se kotrlja po površini puta. Ova emisija buke se izražava u decibelima (dB). Buka od gume djeluje na ukupnu količinu vozila i utiče ne samo na udobnost tokom vožnje automobila, već i na buku koja se stvara u životnoj sredini. Što je simbol crnog talasa jači, to je na gumi emisija buke jača.